Tulis ayat korang. Macam "Welcome here" or whatever okay! :B Bye Follow me | Dashboard
TrueBelieber





put that cigarette down please..!!! or u can take it when im not around..
Monday, 19 December 2011 | 17:15 | 0 comments





Situasi biasa . Yeah i'm not a smoker and i'm sure ramai lagi adalah seperti aku. Tapi too bad sebab kita duduk dalam masyarakat yang smokers majority semua macam WEH ADA AKU KISAH KA PASAL ORANG LAEN . MAJORITY OKAY. those yang concern alhamdulillah , thankyou very much.Seriously sumpah aku berterima kasih dan mendoakan korang.

Well bagi aku smoker pun ada dua jenis. berhemah dan habis perangai macam haram selfish nak mampih.. Ok sedia maklum , kita yang bau asap rokok ni lagi bahaya dari orang yang merokok tu sendiri. basically means that if orang merokok depan kau , sengaja or tak diorang memang ajak kau mati sekali tu .

Smoker yang berhemah adalah mereka yang memang smoker tegar namun mempunyai isi perut hati dan perasaan memikirkan tentang orang lain. Maksudnya diorang takkan merokok in public especially bila ada WANITA. to be exact lagi , ada kanak kanak and ibu mengandung. tapi generally , not in public la sebab tidak membahayakan orang lain.

Smoker yang langsung TAKDAK hadab N X RETI NAK BERADAB , adalah yang dah lah merokok in public . lagi pulak kau tengah berjalan jalan dan hisap rokok dan hembus asap tu sepanjang lah kau jalan , tak nmpk ka haaa ada manusia lain? Bukan dia sorang je tengah jalan jalan kat tempat tu.lagi lagi pasar malam or , uptown ke mall ka anywhere lah yang memang orang ramai akan pergi.

Firstly , aku memang takkan setuju kalau orang cakap smokers ni jahat. No , they're not. Cuma yala, orang jahat selalu nya merokok but not semua orang merokok is jahat. two different thing. Cuma nya , merokok tu dah satu hal ala ala bunuh diri dah tu. Dan ada fatwa mengatakan it's haram sebab ambik banyak ke sikit ka memang bahayakan kesihatan. but please , please concern about orang disekeliling.


Hi kehadapan smokers yang sebenarnya kacak  lagi bergaya sekalian,

I know betapa addict nya dikau untuk smoke , tapi sila be alert yang di dunia ini it's not about yourself. If merokok in public tu tak menyusahkan orang sikit pun. it's fine. Lantaklah dikau nak mati sorang sorang. But since it's killing everyone who breathes in your asap rokok . Sila tabahkan diri dan be gentle untuk tidak merokok sama sekali depan orang ramai. Because , do we have any perjanjian that we we want to die together? No . Kan? so yeah . Don't smoke infront of us. would cha? I want to live longer. Oh kalau degil kau nak merokok jugak depan orang ramai , kau telan asap tu please? Jangan hembus.

Sekian , wassalam.


and btw , lelaki gentle adalah yang walaupun awek dia kata . I takisah you nak smoke. but kalau lu gentle lu sayang awek lu , lu tak smoke depan dia. okay?

Untuk definisi lebih macho . Jadilah smoker yang gentle dengan tak merokok in public. Untuk result yang lebih lelaki sejati , cecuba cuba lah berhenti merokok.  Tidak merokok adalah hensem.

BYE NAK BUAT SEPANDUK "TIDAK MEROKOK ITU HENSEM DAN SEKSI."




Older Post | Newer Post